På väg mot perfekt värden med lingon- och rödbetsjuice

Vid hjärtinfarkten upptäcktes diabetes typ 2. Larry Rydberg sänker blodsockret med lingonjuice och skyddar hjärtat med rödbetsjuice.Medicinen fungerade inte men med lingonjuice sjönk blodsockret. Larry dricker också rödbetsjuice för att skydda hjärta och kärl .

Larry Rydberg är 61 år och bor i Ronneby. Musiken är viktig för honom och han har varit musiker i större delen av sitt liv. 2009 var Larry 54 år och han och hans band på turné i Danmark. Mitt under turnén fick Larry en hjärtinfarkt och kördes i ilfart till Köpenhamns sjukhus. Som tur var fick han snabbt vård och klarade sig utan skador på hjärtat. Men under sin behandling upptäckte läkaren att Larry hade diabetes typ 2 och att han hade haft det ett tag utan att veta om det.

Han sattes direkt på behandling med 3 tabletter Metformin om dagen och rekommenderades att ändra sin kost och börja motionera. Till en början gick Larrys värden ner men efter några år vände det och hans värden gick upp igen och pendlade mellan 20,0 och 25 nästan hela tiden. Det var gränsfall om han skulle behöva börja med insulinsprutor och det ville han helst slippa.

Det var då Larry läste om osötad lingonjuice och att ämnen i lingonen fungerar på samma sätt som Metformin och bryter insulinmotståndet i kroppen så att glukos kan tas upp av muskelcellerna. Han blev nyfiken och tyckte det lät som ett bra alternativ. Han började med att dricka 1 dl lingonjuice om dagen och på bara en månad märkte han resultat. Han har nu (2016) druckit det i 8 månader och har sedan han började halverat sina värden.

”Sedan jag började dricka rödbets- och lingonjuice så har mina värden konstant gått ner. Nu är värdena strax under 9,0, ibland lägre. Mitt bästa resultat är 6,2 och det fanns inte en chans att jag kunde komma ner till innan jag började dricka juicen. Mätaren ljuger inte, jag är mycket nöjd”, berättar Larry.

Idag dricker Larry även rödbetsjuice i förebyggande syfte, för sitt hjärta och sina kärls skull. ”Med rätt motion, bra kost och dessa juicer så tror jag att mina värden kan komma ner till perfekta nivåer. Jag är på god väg. Jag tror på juicerna och är mycket tacksam för att de hjälper mig.”

Annons från RÅ.se - RÅ Ingefära, en shot med riv

Annons från RÅ.se - RÅ Ingefära, en shot med riv

© 2024  Råkraften.se