Mindre insulin och mindre värk med juicer av rödbeta och lingon

Kent Larsen sänkte behovet av medcin med rödbets- och lingonjuice.Medicinen gav Kent magsmärtor, men lingonjuice fick blodsockervärdena att sjunka. Han kombinerar med rödbetsjuice och har upptäckt andra hälsoförbättringar också.

Kent Larsen har haft diabetes typ 2 i 19 år. Han har haft ett hektiskt yrkesliv och har jobbat som allt från spärrvakt till marknadsområdeschef i tunnelbanan i Stockholm och har även jobbat med tågtrafiken till Norrland under ett antal år. På sin fritid var han inblandad i igångsättandet av Djurgårdslinjen, då som trafikledare, utbildare, förare samt säkerhetschef. Han håller sig aktiv och försöker promenera mycket för att hålla sig friskare. Trots att han och hustrun inte har några gemensamma barn så har de tillsammans totalt 5 barn och därtill 15 barnbarn som tar upp mycket av hans tid.

Hans diabetes har alltid varit svårreglerad och blodsockervärdet har ofta pendlat mellan 13 och 18 mmol/l trots att han tar insulin 4 gånger om dagen. Läkaren rådde Kent att testa en medicin för att öka upptaget av insulin men fick efter några månader kraftiga smärtor i magen. När man efter otaliga tester och prover inte hittade något fel, bestämde han sig för att sluta med den nya medicinen. Redan på några dagar försvann magvärken. För att vara riktigt säker på att det var orsaken provade Kent medicinen igen men fick tillbaka värken i magen efter bara en halv dag.

Nu återstod problemet med det höga blodsockret. I en artikel läste Kent om att lingon kan hjälpa att bryta insulinmotståndet så att glukos kan tas upp bättre av kroppen hos personer med diabetes typ 2. Vid det här laget kände Kent att han inte hade något att förlora på att testa juicen.  Redan dagen efter att han börjat dricka osötad lingonjuice så hade hans sockerhalt sänkts med 4-5 enheter.

Idag dricker Kent både lingon- och rödbetsjuice dagligen. Han blandar sin egen drink med 0,75 dl lingon och 0,25 dl rödbeta då han tycker att rödbetan tillför en viss sötma till de ganska sura lingonen. Han har kunnat sänka sitt insulinintag från 4 gånger till bara 1 gång per dag vilket är totalt 110 enheter insulin mindre och han har gått ner över 30 kg i vikt.

”Mitt blodsockervärde är numera sällan över 13 mmol/l och mitt långtidsvärde har gått ner med 4 enheter. Jag har testat olika saker, men detta har jag aldrig upplevt förr”, säger Kent. Han har även upptäckt att hans blodcirkulation har förbättrats vilket har hjälpt till att minimera värken i hans fötter och även sänkt hans kolesterol så pass att han har kunnat sluta med den medicinen också. Det tror han beror på rödbetan.

Kent är en livsnjutare och älskar resor och matlagning. Han försöker dock undvika snabba kolhydrater som socker och vetemjöl och allt som växer under jord, förutom rödbetan förstås.

Annons från RÅ.se - RÅ Ingefära, en shot med riv

Annons från RÅ.se - RÅ Ingefära, en shot med riv

© 2024  Råkraften.se