Sänkt blodtryck – ”Allt handlar om juicen!” säger Lena

Lena Bielsten sänkte sitt blodtryck med rödbetsjuiceLena Bielsten är 67 år och bor sedan 2003 på Smådalarö utanför Stockholm. Hon älskar livet och är en pigg livsnjutare i allra högsta grad. Hon fyller sitt liv med träning, segling, långa promenader med den strävhåriga taxen, härliga middagar, musik och familj. Hon ser sig inte som ett ”nyttofreak” och är ingen anhängare av mager kost utan tror på att äta lagom. Vid 53 års ålder bestämde hon sig för att sluta som rektor för en grundskola i Stockholm och satsa på nya utmaningar i livet och tog istället upp en annan passion, träningen. Hon har alltid varit aktiv med både simning och gymnastik, och läran om kroppen och muskler har alltid intresserat henne. Hon utbildade sig till personlig tränare och byggde ett eget privat gym.

Hon gillar att vara en inspiration för andra och tar hela tiden reda på information om vad som är bra för kroppen. Att rödbeta är bra för blodkärlen har Lena vetat länge och hon har själv odlat mängder med betor genom åren.

Hon har alltid haft ett lågt blodtryck, 105/75, men i takt med att hon blev äldre drog hon ner på sin träning och då förändrades hennes blodtryck. Vid en kontroll hos läkaren upptäckte de att hon nu hade för högt blodtryck, 170/105, och läkaren rekommenderade en blodtryckssänkande medicin om det inte gick att få ner på annat sätt.  Lena ville försöka undvika medicinering och mindes då sin kunskap om rödbetan och tyckte det var värt att prova. Hon var trots detta lite skeptisk då hon tidigare smakat en rödbetsjuice som var både äcklig och dyr. Lena läste nu på nätet om en speciell juiceblandning med rödbeta och lingon och beställde den i en webbutik. På kort tid sänktes Lenas blodtryck, och nu är hon nere på 134/90 vilket hon tycker är helt acceptabelt.

”Jag tror allt handlar om juicen! Jag mår bättre, mitt blodtryck är nere på normala värden och dessutom är juicen riktigt god.” Idag alternerar Lena mellan två juiceblandningar, lingon- och rödbetsjuice och granatäpple- och rödbetsjuice, och hon dricker ca 1 dl om dagen. Hon fortsätter att njuta av livet och koncentrerar sig på det hon tycker är viktigt i livet, att må bra och vara lycklig.

Annons från RÅ.se - RÅ Ingefära, en shot med riv

Annons från RÅ.se - RÅ Ingefära, en shot med riv

© 2024  Råkraften.se