Stellans blodsocker sjönk med juice och nyttigare vanor

Stellan Berqvist sänkte blodsockervärdena med lingon- och rödbetsjuiceNär Stellan Bergquist var 55 år började han märka att han var tröttare än vanligt och behövde springa upp på nätterna och kissa flera gånger. Han gick till läkaren och blev diagnostiserad med diabetes typ 2. Han hade då ett blodsockervärde på 14 mmol/l och ett HbA1c värde på 92 mmol/mol. Läkaren informerade Stellan om att Metformin var den enda räddningen för honom. Stellan ville titta på alternativa vägar men fick ingen hjälp från sjukvården som endast rekommenderade medicinering.

Stellan levde då ett stressigt liv som marknadschef och tyckte det var dags att ta tag i sina livsvanor. På eget initiativ började han motionera och lade om sin kost till en diet med mer grönt och mindre kolhydrater. Han hade sett juicer med lingon och rödbeta i sin lokala hälsokostbutik och blev nyfiken, och sökte därför upp information om vad lingon och rödbeta kunde göra för honom. Han hittade snabbt information om att forskning har visat att vissa antioxidanter i lingon bryter insulin­motståndet vid diabetes typ 2 så att glukos återigen kan tas upp i muskelcellerna.

Stellan började dricka juicerna, och på bara en vecka märkte han skillnad. Han kunde sova hela natten utan att behöva gå upp och kissa, och han blev mycket piggare. Det har idag (2016) gått 1,5 år sedan Stellan fick sin diagnos. Han dricker 1 dl lingonjuice och 1 dl rödbetsjuice om dagen. Hans blodsockervärde är nu nere på 5,5 mmol/l och hans HbA1c värde på 42 mmol/mol. Hans läkare är helt förbluffad och burken med Metformin står fortfarande i Stellans medicinskåp helt oanvänd.

Annons från RÅ.se - RÅ Ingefära, en shot med riv

Annons från RÅ.se - RÅ Ingefära, en shot med riv

© 2024  Råkraften.se