Sänkt blodtryck och piggare med rödbets- och lingonjuice

Helena Thelaus dricker rödbets- och lingonjuice för att hålla blodtrycket nere.Vid andra stroken upptäcktes Helenas höga blodtryck. Medicin hjälpte inte, men det gjorde rödbets- och lingonjuice.

Helena Thelaus bor i Motala och har jobbat inom industrin nästan hela sitt liv. Åren innan pension ville hon byta karriär och jobbade då för en second­handbutik. Bara 2 dagar efter att hon gått i pension fick hon en stroke. Det var hennes andra stroke på bara ett år. När hon kom in till sjukhuset låg hennes blodtryck på 200 i övertryck. I flera månader efteråt var hennes blodtryck alldeles för högt trots medicinering. Vid varje återbesök höjde läkaren hennes dosering men ingenting sänkte hennes blodtryck.

Hennes väninna läste i en hälsotidning om vad rödbets- och lingonjuice kan göra för att sänka blodtrycket och tipsade henne om att prova. Helena tvekade då hon inte trodde så mycket på att en juice skulle hjälpa henne. Men priset på flaskan var inte så högt och juicen innehöll bara rödbetor och lingon, inget annat konstigt, och det gjorde att Helena tyckte det var värt att prova. Bara 1 vecka efter att hon börjat att dricka rödbets- och lingonjuicen var hennes blodtryck nere på normala värden. Tillsammans med sin läkare beslutade sig Helena för att dra ner på blodtrycksmedicinen och fortsätta att dricka 1 dl av denna juice varje dag.

”Jag känner mig piggare och till och med mer positivt inställd till allt! På mitt senaste återbesök sa min läkare att jag såg piggare ut än någonsin förr. Jag kommer aldrig sluta dricka rödbets- och lingonjuicen”, berättar Helena.

Annons från RÅ.se - RÅ Ingefära, en shot med riv

Annons från RÅ.se - RÅ Ingefära, en shot med riv

© 2024  Råkraften.se