Ny livsstil och juice hjälpte par med diabetes typ 2

Claes Tillander dricker juice av rödbeta och lingon mot diabetes typ 2Motion och kost där rödbets- och lingonjuice ingår ger Claes och hans hustru bättre blodsockervärden.

Claes Tillander är en aktiv pensionär och lever ett härligt liv där tiden knappt räcker till för alla aktiviteter. Han fyller sina dagar bland annat som ordförande i Västerås jazzklubb och arrangerar en mängd jazzkonserter. Han undervisar även i jazzkunskap på Västerås Pensionärsuniversitet samt presenterar nya jazzprogram varje vecka på Västerås Närradio. Musiken är en stor del av hans liv.

För nästan 14 år sedan diagnostiserades hans hustru med diabetes typ 2 och blev ordinerad att äta Metformin. Doseringen började på 1 tablett, men då ingen förändring skedde ökades dosen till 2 tabletter. När 9 år hade gått, och trots att hon följt läkarens ordination, var hennes blodsockervärden fortfarande för höga. När läkaren än en gång ville höja hennes dos – till 3 tabletter – och även började diskutera möjligheten att hon skulle behöva ta insulinsprutor dagligen sade hon ifrån. ”Aldrig i livet!” På eget bevåg sökte hon information om hur hon själv skulle kunna förändra detta. Detta blev början på en helt ny livsstil för både henne och Claes.

De minskade ner på kolhydrater och ökade istället sin konsumtion av grönsaker och började motionera mer med långa promenader. Tre år senare drabbades även Claes av diabetes typ 2 och blev också ordinerad att äta Metformin. När Claes genom sin hobby med jazzarrangemang kom i kontakt med en barndomsvän till en av grundarna av ett företag som säljer juicer fick han höra om rödbets- och lingonjuicerna och vad de kunde göra för deras diabetes och välmående.

Det har nu (2016) gått tre år sedan dess och Claes är idag 74 år. Då både han och hans hustru ganska snabbt efter att de börjat dricka denna juiceblandning märkte en positiv skillnad på sina blodsocker­värden har de sedan dess fortsatt och dricker nu dagligen varsitt glas till frukosten. ”Våra värden är kanonbra. Till och med så att både diabetes­sköterskan och läkaren på vårdcentralen höjer ögonbrynet och undrar ’vadan detta fenomen'”, säger Claes.

Claes och hans hustru trivs med sin nya livsstil och mår toppen. Claes äter fortfarande en låg dos av sin medicin men hans hustru har kunnat sluta med tabletterna helt. De tror på kombinationen av en sund kost, mer motion och en deciliter juice av rödbeta och lingon om dagen.

Annons från RÅ.se - RÅ Ingefära, en shot med riv

Annons från RÅ.se - RÅ Ingefära, en shot med riv

© 2024  Råkraften.se